Pazartesi - Cmt (08:30 -18:00)

adres

Adres

İvedik O.S.B. Mah. 1402 Sokak No:24

Hemen Ara

Hemen Ara

+90541 690 03 04

Sıkça Sorulan Sorular

Anasayfa / Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Nasıl Ürün Siparişi Verebilirim ?

Bize telefon numaralarımızdan arayarak, sitemizdeki eposta adresinden veya iletişim formu mesajı ile ulaşabilirsiniz.

Yangın Tüpü Dolumu Nasıl Yapılır?

Öncelikle yangın söndürme cihazları dolum ve bakım işlemleri için çok dikkatli olup standartlara uygun malzeme kullanmak gerekmektedir. Doluma alınan yangın söndürme cihazı için ilk yapılacak iş , içerisinde bulunan itici gazın ( azot ) boşaltılmasını sağlamaktır. Azot gazı boşaltıldıktan sonra cihazın vanası sökülüp cihazın içinde bulunan kimyevi madde vakum makinesi yardımıyla boşaltılır.Kimyevi madde çekildikten sonra gövde üzerinde bulunan üretim tarihi veya varsa test tarihine bakılır , gövde kullanım süresi dolmuş ise gövde hidrostatik teste tabi tutulur.Şayet gövde kullanım süresi geçmemiş , gövdesinde darbe ve korozyon yoksa dolum işlemlerine başlanır. Cihazın içi boş vaziyette vakum makinasına konur ve toz vakum makinesı ile gövdenin içine boşaltılır.Bu işlemden sonra daha önce gövde üzerinden sökmüş olduğumuz vanamızın içi sökülerek temizlenir , contalar kontrol edilip yenileriyle değiştirildikten sonra manometrenin kontrolü yapılır.Bu işlemlerden sonra vana hazır hale gelir ve cihazın üstüne konup cihaz kapatılır. Daha sonra cihaz mengeneye konup vanası iyice sıkılır , cihazı mengeneden çıkarmadan cihazı içine itici gaz olarak 18 bar azot gazı basılır.Azot basım işlerinden sonra cihazdaki basınç kaçaklarını görmek için cihaz su testine tabi tutulur varsa cihazda ki basınç kaçakları giderilir. Su testinden sağlam çıkan yangın söndürme cihazının hortumu , pimi ve mühürü takılıp , daha sonra etiketleme işlemine geçilir , Cihaz etiketlerinde dolum tarihi , kontrol tarihi , son kullanma tarihi ve bu cihazlar hakkında genel bilgiler bulumalıdır. Artık cihazımız kullanıma hazır hale gelmiştir.

Yangın Tüpü Nedir ?

Elimizin altında sürekli hazır bulunan yangın söndürme tüpü, çoğunlukla yangını büyümeden kontrol altına alıp can ve mal kaybını asgariye indirme konusunda oldukça yararlı olmaktadırlar.

Köpüklü Yangın Söndürme Sistemleri Nedir?

Köpüklü yangın söndürme sistemleri genel olarak yanıcı ve sıvı kimyasalların ya da yakıtların söndürülmesinde kullanılmaktadır. Protein bazlı, sentetik bazlı, alkole dayanıklı ve film oluşturucu köpük çeşitleri; kimyasal özelliklere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Otomatik olarak dizayn edilebildiği gibi manuel olarak da oluşturulabilen köpüklü yangın söndürme sistemleri; yanıcı bölgeye anında müdahale ederek yangının büyümesini engellemektedir. Köpüğün genel olarak yaygın bir şekilde kullanıldığı alanlar; Köpüklü sprinkler sistemi, Köpüklü yangın dolapları, Tank söndürme sistemi, Köpüklü monitor sistemi, Köpük jeneratörü gibi alanlar olmaktadır.

Karbondioksitli Söndürme Sistemleri (Co2) Nedir?

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit gazının, ortamda bulunan oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de boşalan karbondioksit gazının oluşturduğu şok etkisiyle birlikte ilgili alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir. Çok etkili bir söndürme gücüne sahip olan karbondioksitli söndürme sistemleri; insan sağlığına zarar teşkil edebileceği için, insansız ortamlarda kullanımı uygun olan bir yangın söndürme sistemidir. Bu sistemde; bakım onarım, anında müdahale gibi durumlarda sistemin kontrol dışında harekete geçmemesi adına çeşitli önlemlerin de alınması gerekmektedir. Bu sistemde yer alan nozul ve silindirler; gerek yurtiçinde üretilen malzemelerden oluşturularak, gerekse de yurtdışından ithal edilerek kullanılmaktadır. Ancak her 2 durumda da sistem içerisinde kullanılan vanaların, uluslar arası onaylara sahip olması gerekiyor.

Tozlu Yangın Söndürme Sistemleri Nelerdir ?

Söndürücü olarak kimyasal tozların kullanıldığı tozlu söndürme sistemlerinde; tozun depolanacağı silindirler, tozu itmeye yarayan azot gazı dolu silindirle ve tozun yangın bölgesine boşalmasını sağlayan boru tesisatıyla nozullar bulunmaktadır. Tozlu söndürme sistemlerinde kullanılan kimyasal toz; yanan maddelerin üzerinde bir tabaka meydana getirir. Bu tabakayla birlikte alevlerin havayla teması kesilir ve yangının çıktığı bölgeye müdahale edilerek, yangın sorunsuz şekilde söndürülür. Hacim ve lokal koruma olarak 2 farklı şekilde kullanılabilen bu sistem; şu gibi özellikleri bünyesinde barındırmaktadır. Kuru Kimyevi Tozlu Söndürme Sistemlerinin Özellikleri Diğer söndürme sistemlerine oranla söndürme süreleri bayağı düşüktür. Lokal söndürme amaçlı olarak da tercih edilebilir. Sulu sistemlerin kullanılmasının uygun görülmediği durumlarda ve alanlarda tercih edilmektedir. Minimum boru çapı gerektirmektedir. Hacim ve lokal koruma olarak 2 farklı çeşidi bulunan tozlu söndürme sistemlerinin farklı yanları aşağıdaki gibidir: Hacim koruma sistemi tamamen kapalı alanlarda kullanılmaktadır. Toplam yüzey alanının yaklaşık % 2 ya da % 3 gibi açıklıkları olabilir. Bu oranın dışında bir açıklık söz konusu olduğunda kullanılamaz. Kullanılan vanalar; uluslar arası onaylara sahip olmak zorundadır. Lokal korum sistemi; kısmen açık ya da kapalı alanlarda tercih edilebilir. Yine hacim koruma sisteminde olduğu gibi vanalar; uluslar arası onaylara sahiptir.

Yangın Algılama & İhbar Sistemleri Nelerdir ?

Hava Örneklemeli Duman Dedektörleri Bu sistemde; muhafaza edilmesi gereken bölgelerden çektiği hava, bir boru ağı yardımıyla dedektöre yollanır. Dedektör; yüksek hassasiyete sahiptir. Uyarı sinyali verilmesi sonucunda işlem başlar. Kurulum maliyeti açısından oldukça avantajlı olan bu sistem; rutin bakım açısından da sorun teşkil etmemektedir. Giriş-bakım sorunlarının olduğu yerlerde, atrium, yüksek yapı, yapı boşlukları, karmaşık çatı yapıları, kurulumun gözükmemesi gereken yerler gibi yüksek koruma istenen bölgelerde, toz ve kir gibi çevre kirliliğinin olduğu alanlarda kullanılmaktadır. Birincil örnekleme ve ikincil örnekleme olmak üzere 2 türü bulunmaktadır. Birincil örnekleme sistemi: Bu sistemde; 1500 metreküp hacme sahip bir dedektör kullanılmaktadır. Korunan bölgedeki duman taneciklerinin havalandırma sisteminden geçeceği düşüncesiyle çalışmaktadır. 1 m/s’den fazla hava hızının olduğu durumlarda kullanılmaktadır. Hava koşullandırma sistemleriyle birlikte kullanılması durumunda performansı optimuma çıkmaktadır.

Hızlı, kaliteli çalışmalarımızla çözüm ortağınız olmak için bize ulaşın